Ruter

10 kilometer gadeløb
Friløbet –  et af Danmarks smukkeste byløb

der tager dig forbi nogle af de mest historiske steder i København.

Start og mål er på det gamle Østerbro Stadion.
Her efter løbes der ad Østerbrogade op til Lille Triangel hvorefter der fortsættes ad Classensgade. Derefter går turen direkte mod Den Lille Havfrue. Derfra fortsættes langs Langelinie og Nordre Toldbod og derefter langs Larsens Plads mod Amaliekaj. Der er udsigt til Operaen og den tidligere marinestation på Holmen, inden der drejes ind igennem Amaliehaven og Amalienborg Slotsplads. Som et af de eneste motionsløb i landet, har Friløbet tilladelse til, at krydse denne plads.
Nu løbes der ad Amaliegade med kurs direkte mod Gefionsspringvandet  og fra broen er der udsigt til det gamle fæstningsværk Kastellet, der blev bygget som en af byens volde under Christian 4 inden der løbes tilbage ad Langelinie igen. 
Til sidst sættes kursen mod Sortedamssø, inden Fredensbro skal krydses, og løberne ledes ind i Fælledparken til ankomst og mål på Østerbro Stadion.

Løbet afvikles søndag d. 26. september kl. 09.00

 

Gå 1 dansk mil (7,53km) for Hjerteforeningen
Som noget nyt, kan du i år også gå dele af Friløbet. Hvor der samles penge ind til Hjerteforeningen. Starten foregår også på Østerbro Stadion, og man bevæger her efter mod Den Lille Havfrue. Efter Gefionspringvandet, går man i stedet ind igennem Kastellet, og tilbage ad Classensgade og Østerbrogade. Inden man slutter på Stadion.

Gangen afvikles søndag d. 26. september kl. 09.15
Bemærk at alle deltagere på gangruten skal overholde færdselsreglerne.

Tilmeld dig Friløbet her

*Vi tager forbehold for ruteændringer såfremt Københavns Kommune forlanger det.